2000W Lampu Menyembuhkan Cat Inframerah

Kelebihan menggunakan lampu IR inframerah adalah hanya memanaskan objek yang diletakkan di laluannya, secara langsung menumpukan tenaga di mana ia diperlukan. Peralatan inframerah menyebabkan keghairahan molekul dalam kedua-dua cat dan dalam substrat yang seterusnya menyebabkan haba melewati salutan melalui pengaliran. Penggunaan inframerah gelombang pendek sebenarnya mencetuskan dua cara menyembuhkan dengan menggunakan tenaga radiasi dari permukaan dan pengawetan. Shortwave menghasilkan suhu tinggi yang mempercepatkan proses pengawetan / pengeringan secara dramatik, tidak seperti kaedah tradisional, cat sembuh tidak dapat menyembur pelarut yang akan menghasilkan pelarut pop (kesan pinhole) hingga penamat. Manfaat yang lain ialah inframerah adalah jauh lebih cekap daripada perolakan, dan ia adalah gabungan pengawetan yang berkualiti tinggi dengan kos rendah.

Maklumat produk

Dengan adanya peraturan mengawal pelepasan produk cat, cat berasaskan air dan pepejal yang tinggi dan produk salutan seramik semakin banyak digunakan dalam pembaikan auto. Cat baru ini memerlukan masa pengeringan yang lebih lama daripada produk tradisional ... iaitu menggunakan kaedah pengawetan tradisional.

Kemajuan terkini dalam teknologi pengawetan, Inframerah Gelombang Pendek (IR), kini tersedia. Gelombang pendek IR dan faedah uniknya cepat menjadi standard industri di seluruh dunia.

Butiran terperinci

KJ- 20A 2000W Lampu Penyembuhan Cat Inframerah

Kajian Pantas :

Nombor model.

KJ-20A

Gaya

IR gelombang pendek

Tanda dagangan

MAGIC POWER

Pensijilan

Kelulusan sijil CE

Bar

Bar berlapis emas Double

Kuasa

2000Watt

Jangka hayat

+ 8000hours

Voltan & semasa

110 / 220volt 5A-7A

Menyembuhkan suhu

40 ℃ -100 ℃

Kawasan pengawetan

31 * 31 inci

Pengawetan dempul

4-6min

Panjang kabel

5 meter

Di bawah salutan

6-8 minit

Pengawal

Butang berputar mudah

Salutan penamat

8-15 minit

Masa pembakar yang dilaraskan

0-60min


KELEBIHAN

1. 2 keping 1000Watt Shortwave IR cat pengawetan lampu.

2. Warna: Warna lalai adalah Kuning atau Kelabu, atau boleh disesuaikan.

3. bahan: bingkai aloi aluminium

4. tiub pemanasan tembaga, kelajuan pemanasan yang cepat, kecekapan haba yang tinggi, kecekapan pemanasan, penjimatan tenaga, perlindungan alam sekitar, tiada pencemaran udara dan sekunder

5. Aplikasi: pam semburan semburan kereta, pemanas, mesin pengeringan percetakan, pengeringan cat tempatan, pelbagai peralatan pengeringan, pengering makanan, pengering teh, cat perabot dan bidang lain.

infrared lamp for paint curing

infrared heat lamp paint curing

infrared paint curing lamp australia

Hot Tags: 2000w cat lampu inframerah menyembuhkan, pengeluar, kilang, borong, harga yang rendah

Siasatan

You Might Also Like