Pengenalan kepada Inflator

- Jan 04, 2019-

Inflator juga dipanggil pemampat udara, pam udara, dan pam udara. Bekerja dengan operasi motor. Inflator adalah motor berjalan. Apabila mengepam, injap peranti berkomunikasi dibuka oleh tekanan udara atmosfera, dan gas memasuki silinder udara. Apabila udara ditiup ke dalam tayar, injap ditutup oleh tekanan udara dalam silinder udara, dan gas memasuki tayar. Ia juga dianggap menggunakan prinsip tekanan atmosfera untuk mengembung dengan kereta, bola, dan bot getah.


Spring gas nitrogen adalah komponen yang mempunyai fungsi yang berdaya tahan. Ia meterai gas nitrogen tekanan tinggi dalam bekas tertentu. Daya luaran memampatkan gas nitrogen melalui rod plunger. Apabila kuasa luaran dikeluarkan, ia diperluaskan oleh gas nitrogen tekanan tinggi untuk mendapatkan tekanan anjal tertentu. Musim bunga gas nitrogen mempunyai kelebihan jumlah kecil, daya elastik yang besar, hayat perkhidmatan yang panjang dan tekanan anjal malar. Ia digunakan secara meluas dalam bidang acuan, kereta, elektronik dan instrumentasi. Teknologi spring gas nitrogen mempunyai ciri-ciri sendiri dan pelbagai kegunaan. Sama ada tekanan musim bunga adalah malar adalah penunjuk penting untuk mengukur prestasinya. Spring gas nitrogen perlu mengeluarkan sejumlah besar daya dalam jumlah kecil, dan proses ini perlu diulang. Oleh itu, untuk mengekalkan kestabilan kerja, pertama sekali perlu memastikan konsistensi tekanan gas nitrogen semasa pembuatan spring gas nitrogen. Dalam proses pengeluaran gas nitrogen spring, kaedah manual tradisional digunakan terutamanya untuk mengawal tekanan nitrogen pada musim bunga, yang tidak hanya mempunyai kesilapan besar tetapi juga mempunyai kecekapan pengeluaran yang rendah dan keamatan tenaga kerja yang tinggi.


Penyelidikan mengenai musim bunga gas nitrogen terutamanya menumpukan pada reka bentuk struktur, teknologi pemprosesan, pelinciran dan pengedap, aplikasi, dan lain-lain, dan kawalan kualitinya, terutamanya kertas yang melibatkan kawalan tekanan inflasi hampir tidak ada. Reka bentuk inflator automatik musim bunga nitrogen yang boleh laras tekanan, yang boleh menggantikan daya manual dan mencapai inflasi tekanan dalam julat tekanan tertentu untuk meningkatkan ketepatan pengisian, meningkatkan kecekapan pengecasan dan mengurangkan intensiti buruh.