Proses Pelaksanaan Inflator

- Jan 04, 2019-

Reka bentuk struktur muktamad inflator automatik:

Dalam laluan gas tekanan tinggi, injap solenoid dikawal oleh relay tekanan. Apabila tekanan dalam penumpuk terkawal adalah lebih rendah daripada nilai pratetap, injap solenoid bertenaga; apabila tekanan dalam penumpuk terkawal adalah lebih tinggi daripada nilai preset, injap solenoid dibuka.

Proses inflasi automatik spring gas nitrogen adalah seperti berikut:

Sebelum inflasi: Apabila sensor dan spring gas dikesan untuk dipasang di badan meterai kedudukan, suis hubungan ditekan pada masa yang sama, injap solenoid bertenaga, dan silinder ditarik balik, dan spring gas diapit ke selesaikan kerja penyediaan sebelum inflasi.

Pada masa bekalan udara: Selepas persiapan di atas selesai, litar udara tekanan tinggi menerima isyarat untuk memulakan inflasi. Pada masa ini, relay tekanan menentukan sama ada tekanan nitrogen dalam penumpuk terkawal mencapai keperluan inflasi, dan jika keperluan inflasi tercapai, inflasi bermula; jika tekanan adalah lebih rendah daripada nilai minimum yang ditetapkan, injap solenoid mula dimatikan, dan kemudian relay tekanan injap solenoid dibuka, dan botol nitrogen tekanan tinggi membekalkan nitrogen tekanan tinggi kepada penumpuk yang stabil; apabila tekanan mencapai nilai maksimum pratetap, relay tekanan membuka injap solenoid. Proses ini sentiasa memastikan tekanan dalam penumpuk terkawal stabil.

Apabila menaikkan: menilai pertama sama ada injap solenoid terputus, jika ia terputus, ia boleh mula mengembang. Pada ketika ini, injap solenoid bertenaga, dan nitrogen tekanan tinggi yang stabil tekanan yang dibekalkan oleh penumpuk terkawal yang dibebankan ke dalam musim bunga.

Selepas inflasi: injap solenoid dibuka, dan injap solenoid dihidupkan untuk melepaskan gas residu tekanan tinggi dalam badan meterai kedudukan; maka mekanisme penjepit pengunci diri pneumatik dihantar isyarat untuk membuat injap solenoid terbalik dan mekanisme penjepitan dilepaskan. Proses inflasi spring tunggal berakhir