Bagaimana Untuk Memilih Pemegang Kereta Yang Benar

- Mar 15, 2019-

Membaca melalui panduan ini akan membantu anda belajar bagaimana untuk memilih penggilap yang tepat untuk keperluan terperinci kereta anda. Terdapat penggilap yang berbeza untuk tugas yang berbeza, dari pembetulan ke penyelenggaraan, jadi mungkin diperlukan untuk sekurang-kurangnya memiliki lebih dari satu jenis polisher untuk mobil anda.

Membilas dan menggilap kereta tidak semudah memilih antara satu produk atau yang lain. Anda harus memikirkan perkara seperti sama ada menggunakan pes atau cecair, menggunakan mesin atau menggunakan penggilap dengan tangan, produk harga murah atau produk premium dan sebagainya.

Dari segi pengalaman pengguna, tidak semua produk yang harga premium biasanya lebih baik daripada pengganti harga bajet. Terdapat beberapa pengilap yang kasar yang sebenarnya boleh merosakkan penamat cat di atas kereta anda, terutamanya untuk kenderaan berwarna gelap.

Untuk membantu anda memilih penggilap yang betul yang akan memberikan kereta anda sempurna selesai sempurna licin tanpa menyebabkan kerosakan kepada kerja cat, tips di sini akan membimbing anda dengan sewajarnya:

Cara Pilih Polisher Yang Benar
Ketahui perbezaan utama
Untuk menggilap kereta dan waxing, sesetengah pengeluar sering menggunakan kedua-dua istilah ini secara bergantian dengan produk mereka. Walau bagaimanapun, setiap produk ini berbeza dari yang lain. Mereka juga sepatutnya melakukan perkara yang berbeza untuk kereta anda.

Walaupun lilin bertindak sebagai lapisan pelindung, pengilat di sisi lain mempunyai sifat pembetulan, mengeluarkan skrap, debu dan gris. Oleh itu, apabila anda berfikir untuk membeli salah satu daripada ini, dan anda mendapati diri anda tidak dapat memilih antara lilin dan polisher, berfikir tentang apa yang anda ingin capai pada kereta anda, kemudian buat pilihan yang tepat.

Berapa lama kereta anda?
Sekiranya anda mempunyai kereta baru, atau yang agak baru, pakar biasanya mencadangkan semburan waxing kereta anda setiap minggu. Sebab utama ini adalah untuk mengelakkan lilin semburan pada kereta anda daripada memakai lebih cepat.

Sebaliknya, apabila anda membandingkan pasta dan lilin semburan, lilin semburan tidak tahan lama sebagai pes. Sekiranya anda mempunyai kereta anda untuk beberapa lama, atau jika ia bukan yang baru, pengilat cecair akan menjadi pilihan yang baik untuk anda. Mereka sempurna bukan hanya untuk pembersihan, tetapi mereka juga tahan lama.

Beri ujian
Jangan hanya beli beberapa penggilap dan mula menggunakannya pada kereta anda. Anda mungkin berakhir dengan keputusan yang tidak diingini, yang boleh membuat anda kembali secara kewangan dalam kos pemulihan. Ia sering dinasihatkan supaya anda mencuba penggilap baru di beberapa bahagian kereta anda yang tidak dapat dikesan. Dengan cara ini, anda dapat melihat hasilnya, dan sama ada meneruskannya di seluruh kereta, atau mempertimbangkan alternatif yang lain.

Variasi pemegang
Dengan jenama yang berbeza yang terdapat di pasaran, anda perlu berminat apabila anda ingin memilih mesin polisher kereta yang betul. Pertimbangkan apa yang akan berfungsi dengan baik untuk anda, bukan orang lain. Terdapat mesin di pasaran dengan pemegang gaya D. Jenis ini menetapkan tangan anda ke bahagian atas kepala mesin.

Satu lagi model yang ada ialah jenis yang mempunyai pemegang sisi yang boleh diterbalikkan. Walau bagaimanapun, ini tidak semestinya mengira banyak kali, kerana ramai orang tidak menggunakan pemegangnya. Tidak kira siapa yang anda pilih, mesin akan berfungsi dengan baik sekiranya anda memegang bahagian atas secara langsung dan pergi kerja yang terperinci.

Bagaimana anda mahu menggilap?
Pilihan antara mesin penggilap dan penggilap tangan adalah salah satu yang pemilik kereta perlu bergulat dengan dari semasa ke semasa. Penggilap mesin sebenarnya merupakan alternatif yang selamat. Selain daripada keselamatan, ia juga lebih berkesan kerana anda akan mendapat kerja di atas kereta anda.

Sekiranya anda boleh, anda perlu mendapatkan pemboleh ubah enam kelajuan polisher dwi-tindakan (penggilap gaya DA). Model tertentu ini membolehkan anda membuang calar, bintik air dan pengoksidaan dari badan. Ia juga merupakan pilihan yang baik untuk tujuan berikut:

Seseorang yang baru belajar untuk menggilap
Sekiranya anda mencari penggilap yang lebih selamat tetapi kuat berbanding dengan penimbal orbit
Seseorang yang menjaga kereta mereka sendiri
Seseorang yang menjalankan perniagaan terperinci
Di sisi lain, anda juga boleh mendapatkan polisher dengan kain biasa, atau mungkin beberapa pad, tetapi ini bermakna sekurang-kurangnya sejam bekerja pada kereta anda untuk mendapatkan kesempurnaan yang anda inginkan. Bagi mereka yang memandu kereta yang lebih besar, atau jika anda memiliki limo stretch, dengan baik, anda akan menghabiskan masa lebih lama daripada seseorang dengan sedan biasa atau SUV crossover.

Untuk menjimatkan masa, salah satu alternatif terbaik yang anda boleh pertimbangkan adalah memotong polish, untuk meningkatkan gloss dan kedalaman hanya selepas kerja cat, atau kompaun untuk kereta yang telah diabaikan untuk seketika. Akhirnya, sesetengah penamat untuk menghilangkan hologram, mikro-marring dan sebarang ketidaksempurnaan lain pada kereta anda.

Hanya sekiranya anda tidak mempunyai banyak masa di tangan anda, tetapi anda masih perlu membuat perincian kereta anda, dapatkan syampu kereta yang akan melindungi kerja cat pada kenderaan anda, sementara masih menyampaikan tarikan yang menarik dan menakjubkan yang anda inginkan. Jika boleh, pilih syampu kereta yang mempunyai bahan aktif permukaan.