Pembaikan Cat Besar Bermula Dengan Sandpaper

- Mar 09, 2019-

Cat tidak menyembunyikan kecacatan - ia membesar-besarkan mereka! Tidak peduli bagaimana kecerahan pembaikan cat baru, jika permukaan tidak sempurna licin di bawah cat, ia akan menunjukkan setiap kecacatan. Cara terbaik untuk menghapuskan kecacatan adalah untuk melicinkan permukaan dengan kertas pasir.

Sandpaper datang dalam berpuluh-puluh tekstur, atau grit, untuk melakukan pekerjaan yang diperlukan. Kulat kasar, grits (40-100 grit) mengeluarkan banyak bahan yang berlebihan seperti pengisi badan dengan cepat dan mudah. Kulat gris yang lebih baik (180-600 grit) memperbaiki permukaan dan membantu menyembunyikan pembaikan dengan menggabungkannya dengan lancar ke dalam kerja badan di sekelilingnya. Gandum halus tambahan (1000-2000 grit) pada kertas kalis air membolehkan grit untuk membersihkan dirinya apabila digunakan dengan air. Ini memberi lebih banyak gigitan pada setiap pas, dan membolehkan penggilapan permukaan yang sangat halus dan penyingkiran kecacatan dalam buku asas, mantel warna dan juga mantel yang jelas.

AutomotiveTouchup Sandpaper dibuat daripada bahan-bahan berkualiti terbaik untuk kehidupan panjang dan lelasan yang baik, jauh lebih baik daripada apa yang anda akan dapati di gedung perkakasan kotak besar. Kami menawarkan pelbagai jenis bubur basah yang kering dan kering, anda perlu membuat setiap langkah projek anda berjaya.

Grit Bagaimana Ia Digunakan
Kering Kering Kering Pengering sahaja. Lembaran bukan kalis air.
File With Holder Digunakan untuk pengisi badan membentuk kasar kerana ia menyembuhkan.


1.40 Grit Grit kasar yang kami bawa. Ia digunakan untuk pengamplasan / pengisaran yang sangat kasar sebelum kerja-kerja badan.


2.80 Grit Digunakan untuk melepaskan cat dari logam. Juga digunakan untuk pengampunan kasar pengisi badan.


Lembapan basah atau kering Untuk pengisian basah atau kering. Boleh didapati dalam cadar kalis air dan bukan kalis air.


3.180 Grit Satu grit yang lebih baik digunakan untuk pengampunan akhir dan bulu pengisi badan tepi.


4.320 Grit Untuk pemolesan penggilap akhir sebelum kot primer. Juga baik di tempat dempul.


5.400 Grit Digunakan untuk asas pengamplasan kasar. Juga digunakan untuk menguraikan dempul halus.


6.600 Grit Digunakan untuk memasak utama sebelum memohon warna basecoat.


Grits Wet Direka untuk pengamplasan basah, ia juga akan digunakan kering.


7.1000 Grit Digunakan untuk pasir cat sedia ada untuk dicat semula.


8.1200 Grit Kering kering halus untuk pasir basah panel sebelum mengecat semula.

9.1500 Grit Satu grit denda yang digunakan untuk basah mengisar kot yang jelas untuk menghapuskan kecacatan sebelum cat menggilap. Boleh menggantikan 1000 atau 1200 grit untuk mengempelas sebelum dicat semula.


10.2000 Grit Grit ultra-halus yang digunakan basah yang pra-menggilap permukaan sebelum buffing dan menggilap dengan sebatian polishing.