Langkah Pemungut Habuk

- Dec 27, 2018-

1. Apabila beban boiler kurang daripada 30%, kakitangan kawalan beban diberi nilai hendaklah memberitahu tugas pengumpul habuk, dan pembersihan perlu diselaraskan ke mod pembersihan lambat.


2. Apabila dandang diperlukan untuk dibakar dan dibantu, kakitangan kawalan berpusat perlu memaklumkan pegawai duti pengumpul habuk bahawa sistem penyingkiran debu dilalui.


3. Semasa proses gelongsor dandang, pengawal keselamatan hendaklah memantau dengan teliti suhu masuk penapis beg ke 120 ~ 180 ° C. Apabila suhu asap melebihi had, segera lulus sistem pintasan dan tutup salur masuk dan keluar dari pemungut habuk. Sekiranya terdapat kemalangan di dandang atau precipitator 摁 "butang kecemasan" operasi pintasan balik (摁 "butang kecemasan", injap popup pintas akan dibuka secara automatik, selepas injap pintasan dibuka sepenuhnya atau dilangkau selama 50 saat, mula menutup tiga The inlet dan outlet baffles kebuk debu, pengumpul habuk tidak beroperasi).


4. Sekiranya kegagalan, apabila dandang dibakar dan dibakar, sistem pembersihan dihentikan secara manual. Jika dandang gagal pulih buat sementara waktu, pengumpul habuk hendaklah dikendalikan oleh sistem pintasan.


5. Apabila relau dimeteraikan dan disejukkan selepas berhenti relau, ia dikehendaki menutup pintu dan pintu penapis beg dan pintu pintas ditutup.


6. Agitator baldi abu aktif memastikan bahawa semua abu dalam baldi abu dibersihkan. Selepas pengumpul habuk dinyahaktifkan, sistem abu berhenti selepas 1 jam operasi.


7. Masukkan peranti pemanas elektrik penunggang elektrik.


8. Setelah dandang ditutup, penggubal draf teraruh mesti terus berjalan. Sekiranya sistem penyingkiran debu itu melahu, terus menyemburkan sistem pembersihan untuk 2 pusingan, supaya habuk yang mematuhi beg penapis digegarkan ke dalam corong untuk mengelakkan beg penapis menjadi keras dan menyebabkan fenomena beg pes.