Cat Paint Sanding Prep

- Mar 08, 2019-

Cara pasir permukaan yang dicat sedia ada siap untuk cat baru dan bagaimana anda dapat mengoptimumkan badan auto anda mengatasi usaha dalam masa yang singkat.

Anda juga akan mempelajari pentingnya menggunakan pasir penamat auto halus ... dan banyak lagi.

Ia dijamin bahawa sebaik sahaja anda telah menyelesaikan apa-apa kerja badan yang diperlukan, disediakan permukaan untuk cat dan basah diapit permukaan dicat siap; anda akan mengetahui badan kenderaan anda dengan sangat baik.

Jangan sekali-kali berfikir anda boleh pasir terlalu banyak atau mendapatkan permukaan kenderaan anda terlalu lancar, ini jarang berlaku. Ia adalah minda yang mungkin untuk pasir terlalu jauh ke dalam lapisan asas atau meninggalkan corak atau corak body auto mengikat di belakang meninggalkan panel tidak beralun bergelombang.

Pertimbangan Penting untuk Memastikan Hasil Optimum apabila Mengemukakan Cat Auto

Apabila anda mengasah cat auto, anda bijak menggunakan papan pengikat terbesar atau blok untuk saiz kawasan yang anda sanding.

Untuk mengelakkan alur-alur dan apa-apa kecacatan lain yang berlaku di permukaan kenderaan anda, anda harus pasir dalam setiap arah yang berbeza yang anda boleh fikirkan, mengubah arah pengamplasan anda setiap beberapa langkah.

Sesiapa sahaja boleh mengambil beberapa kertas pasir dan mendapatkan pengasah cat sibuk tetapi ia agak rumit daripada itu.

Auto Paint Prep Sanding pada Surf Paint yang sedia ada

Anda perlu sentiasa memastikan bahawa anda melanda permukaan cat lama sebelum anda menggunakan mana-mana cat baru; tidak melakukan ini adalah kesilapan besar.

Tujuan skuasy adalah untuk membosankan permukaan berkilat supaya sebarang lapisan baru bahan cat akan mempunyai sesuatu untuk dipatuhi. Ini adalah lebih kritikal jika anda berurusan dengan kerja cat kilang yang dipanggang pada kira-kira 450 darjah Fahrenheit.

Dengan tidak melecehkan permukaan cat hasilnya akan menjadi bahawa cat baru anda akan mengelupas kerana ia tidak mempunyai apa-apa untuk menggigit apabila mematuhi permukaan.

Kemasan kilang super keras dan bakar tidak akan membenarkan apa-apa terutamanya cat untuk menyerapnya dengan mudah, jadi sekali lagi pastikan bahawa anda menghancurkan permukaan cat sedia ada sebelum menggunakan cat baru.

Tonton rakaman video sebenar yang memperlihatkan profesional lukisan kereta sepenuh masa yang bekerja pada kenderaan pelanggan sebenar yang menunjukkan cara untuk berjaya menyelesaikan keretakan permukaan dicat sedia ada sedia untuk penggunaan bahan cat baru dan timbunan lagi.

Filem-filem ini adalah penting bagi sesiapa yang ingin memahami lebih lanjut mengenai pengambilan cat cat auto.

Reka bentuk Scotch Brite gred yang baik akan berfungsi untuk merawat kemasan cat yang dibakar. Mereka meninggalkan kemasan kasar yang berfungsi dengan baik untuk mantel baru dari sistem cat anda untuk mematuhi dengan berkesan.

Anda boleh dengan mudah menggunakan 500- hingga 600 grit kertas pasir halus untuk menyelesaikan cat yang berkilat. Sekali lagi, pastikan anda bersengketa dan pasir dalam semua arah untuk memaksimumkan keberkesanan proses ini.

Mendapatkan Surface Smooth

Sebelum proses lukisan, anda perlu bekerja untuk mendapatkan semua panel badan yang diperbaiki dengan lancar seperti yang boleh dilakukan oleh manusia. Anda hanya boleh menyelesaikan tugas ini dengan menyiapkan cat auto mengutip mana-mana kawasan yang merasa kasar. Ini boleh menjadi kawasan kecil atau keseluruhan kenderaan.

Ambil perlahan di sekitar kenderaan anda dan berikan perhatian yang sangat ke permukaan, gunakan tangan anda untuk merasai jalan anda; hujung jari anda boleh mengambil sesuatu yang mata anda tidak.

Apa-apa ketidaksempurnaan yang anda temui pada ketika ini semasa di cat primer atau scuffed akan diperbesarkan sebaik sahaja anda menambah cat baru. Cat hanya tidak akan melicinkan penamat.

Satu-satunya cara untuk melicinkan apa-apa tekstur kasar adalah untuk menyekat pasir kawasan yang masih terasa kasar, sama ada kawasan kecil atau seluruh kenderaan.

Kertas Kemasan Auto Halus

Selepas anda selesai menggunakan katak kertas 400 grit pada kenderaan anda, sesetengah calar kecantikan pena calar boleh kekal yang akan muncul dengan jelas apabila anda cat di atasnya. Ini perlu dijaga dengan kertas pasir halus yang lebih tinggi seperti 600 grit.

Sekiranya anda memerlukan kerja cat yang sangat terperinci, cuba blok mengisar seluruh kenderaan menggunakan 800 grit dan kemudian 1000 grit kertas halus. Untuk hasil yang paling besar, teruskan cara anda melalui gred kertas pasir.

Sila ambil perhatian bahawa jika anda pergi dari 400 grit ke gram kertas halus 1000 gram, proses itu akan membawa anda lebih lama daripada yang sepatutnya, jadi biarkan setiap gred untuk melakukan kerja sendiri.

Menggunakan Finishing Putty

Untuk apa-apa ketidaksempurnaan yang tersisa seperti lubang kecil dalam pengisi badan atau calar yang sangat kecil, isikannya menggunakan kemasan dempul.

Penamat dempul adalah lebih tebal daripada primer tetapi lebih kurus dari pengisi badan. Ia datang dalam botol yang dicincang dan dicampur dengan pengeras dan digunakan dengan penyebar pengisi badan kecil.

Penamat dempul hanya boleh digunakan pada ketidaksempurnaan yang paling kecil, jadi hanya sedikit diperlukan. Ikuti garis panduan produk untuk masa pengeringan yang betul dan kemudian gunakan gred kertas pasir yang sesuai seperti 600 grit atau lebih halus.