Kelebihan Lampu Pemanas Inframerah Karlows Shortwave.

- Feb 28, 2019-

Karjoys adalah perintis dalam pembangunan lampu pemanasan cat kereta inframerah gelombang pendek mudah alih. Lampu menyembur cat inframerah gelombang pendek yang dihasilkan oleh Karjoys digunakan oleh pengeluar kereta antarabangsa dan kedai pembaikan kereta antarabangsa. Kelebihan lampu pernis inframerah gelombang pendek Karjoys dan produk yang serupa terutamanya ditunjukkan dalam aspek berikut:
Pertama, Jimat masa dan wang
1. Penembusan yang kuat: Melalui lapisan cat dari bahagian dalam ke luar;
2. Hayat perkhidmatan yang panjang: Setiap tiub boleh digunakan sehingga 7000 jam mengharapkan kerusakan manusia;
3. Masa penaik pendek: Hanya kira-kira 4-15 minit;
4. Kecekapan ekonomi yang tinggi: Menjimatkan masa, penjimatan tenaga, pengeringan cepat dan kecekapan yang tinggi.
Kedua, lampu pengawetan Karjoys menggunakan sinar inframerah gelombang pendek dengan penembusan yang kuat. Ia boleh menembusi lapisan cat dan mempercepat tindak balas kimia molekulnya, supaya cat dua komponen boleh kering kurang daripada 15 minit, dan dempul boleh dikeringkan hanya kira-kira 4 minit. Sebaliknya, sinaran inframerah jauh tidak mempunyai penembusan dan hanya boleh permukaan cat kereta kering.
Di samping itu, lampu pancutan inframerah gelombang pendek Karjoys menghasilkan kekurangan semburan lukisan semburan, selamat, tenaga dan penjimatan masa, tahan lama dan menguntungkan berbanding pemanasan cahaya solar. Dan cahaya pemanasan inframerah gelombang pendek menggalakkan cat poliuretana (cat dua komponen) untuk menjadi pengeringan cepat, cerah dan pepejal.