Top 10 Best sander untuk kereta untuk melihat Tahun Ini (2019)!

- Mar 01, 2019-

Jika kerja badan auto adalah pekerjaan profesional anda maka sander elektrik keluar dari soalan. Bagaimanapun, bagaimana jika anda adalah jenis DIY orang yang ingin melakukan kerja-kerja badan di rumah? Tidak, dalam kes ini, sander terbaik untuk kereta menjadi alat yang tepat untuk pekerjaan itu?

Nah, ya, anda boleh menggunakan sander elektrik. Sander elektrik dalam kebanyakan kes digunakan apabila tiada pemampat udara dan alat udara yang tersedia. Kebanyakan profesional menghindari sander elektrik kerana mereka mempunyai RPM yang tinggi, mereka menjadi panas sangat cepat, dan mereka tidak mempunyai kelajuan yang berubah-ubah.

Jika anda boleh, pasti pergi dengan alat udara, tetapi jika anda menggunakan sander elektrik, ingat untuk hanya menggunakannya untuk mengeluarkan cat dan kasar permukaannya. Selepas itu pasir dengan tangan untuk mendapatkan selesai yang betul.

Apa sanders yang saya perlukan

Nah, anda pada dasarnya mempunyai pilihan antara dua jenis sanders elektrik. Di satu pihak anda mempunyai sander tali pinggang dan di sander penamat orbit yang lain. Apa perbezaannya?

Sander tali pinggang mempunyai kelajuan tinggi dan kekuatan kasar yang tidak boleh dipukul ketika datang untuk mengempaskan permukaan yang besar dan datar. Alat ini menggunakan sabuk pengikat yang merupakan gelung kertas pengamplasan yang berterusan. Belang itu mengelilingi dua silinder berputar dan berputar dengannya.

Sander penamat orbit adalah lebih ringan, lebih senyap, dan lebih mudah dikawal. Jenis ini tidak semestinya berguna untuk beberapa penyingkiran yang berat, tetapi ia sangat baik untuk penamat dan kelebihan tepi yang lebih halus.

Sander finishing orbit menerima lembaran kertas sanding persegi yang dipegang oleh dua mata air dan ia bergetar dalam lingkaran kecil. Jenis getaran ini membolehkan anda untuk pasir di mana-mana arah yang anda mahu.

Mana antara yang anda perlukan? Nah, anda mungkin memerlukan kedua-dua ... Atau anda boleh membeli hanya sander orbit rawak yang mana antara kedua-dua ini. Lebih banyak mengenai perkara itu.