Alasan-alasan yang Keadaan Udara Auto Tidak Dinginkan

- Apr 04, 2019-

1, Kebocoran penyejuk. (Prestasinya adalah bahawa kedua-dua mesin dalaman dan luaran berfungsi, dan pemampat juga berfungsi, tetapi ia tidak mempunyai kesan kerja).

2, Pemampat pemampat rosak atau sentuhan yang lemah, menyebabkan pemampat tidak berfungsi. (Fenomena ini sama dengan yang di atas, tetapi pemampat tidak berubah dan terlalu panas).

3, nilai rintangan suhu suhu bilik telah berubah, mengakibatkan mesin luaran penyejuk udara tidak berfungsi. (Ini sama seperti penghawa dingin telah mencapai suhu tetapan dan kemudian turun)

4, Hubungan jauh kawalan jauh atau penghawa dingin. (Prestasinya ialah penghawa dingin tidak bertindak balas, atau kadang-kadang baik dan kadang-kadang buruk).

5, injap empat hala (mesin sejuk tunggal tanpa kesalahan ini) atau pemampat hernia tekanan tinggi dan rendah, menyebabkan kerja penghawa dingin tetapi tiada kesan.

6. Kegagalan panel kawalan dalaman atau luaran menyebabkan penyejukan penyaman udara. (Prestasi tidak mencerminkan selepas membuka AC atau penghawa dingin itu bergelora).

7, Bekalan kuasa penghawa dingin sifar api telah dipasang dibalikkan. (Hanya beberapa penghawa dingin mempunyai masalah ini, dan biasanya berlaku ketika mesin dipasang).

8. Kipas dalaman atau luaran rosak, biasanya kapasitor rosak. Ia akan berfungsi sebagai suhu ekzos tinggi atau tekanan tinggi jika peminat luaran dipecahkan. Ia berfungsi sebagai mesin dalaman yang dibekukan, dan mesin luaran tetap berfungsi jika peminat dalaman rosak.