Proses kosmetik Kereta

- Feb 27, 2019-

Secara amnya kereta kosmetik termasuk langkah-langkah mencuci, kereta menyembur cat pempelasan dan penggilap.
1. basuh kereta. Proses basuh kereta bukanlah mudah seperti yang apa kita thinkl biasanya ia boleh secara kasarnya dibahagikan kepada langkah-langkah berikut: pemeriksaan dalaman dan membersihkan badan Kereta, air basuh bahagian luar badan Kereta, pembersihan bahagian badan Kereta, pembersihan mendalam pai badan permukaan NT, pengeringan badan Kereta, kaca Kering, mat kaki dan pretreatment permaidani, tayar glazing, kereta badan permukaan kaca.
2. habuk percuma pempelasan cat kereta
Oleh penghakiman kekerasan cat dan keterukan kecacatan permukaan Cat, menggunakan kertas pasir kasar dan halus kertas pasir untuk mengisar calar dalam pada permukaan cat. Kertas pasir itu sebahagian besarnya membuang kecacatan seperti jeruk, bintik-bintik, sag, pinholes, sedikit calar, dan lain-lain. Kertas pasir hendaklah sekata digunakan apabila pengisaran dan permukaan cat adalah matte selepas pempelasan. Pada masa yang sama, kita perlu memberi perhatian dari sudut-sudut, kerana bahagian ini lebih nipis, perlu pasir dengan betul untuk mengelak daripada memakai.
3. penggilap
Memilih satu putar Mesin dengan SPAN putih atau oren cakera penggilap, gunakan 1500-2000 rev / min kelajuan, dengan pengisaran lilin untuk kasar penggilap. Dalam pengisaran awal, kesannya adalah lebih baik daripada lilin mentah penggilap. Ia hendaklah digunakan di bawah tekanan kenaikan sederhana dan kemudian santai dengan betul. Jika kelajuan putaran adalah terlalu tinggi, ia akan mudah untuk ware keluar permukaan Cat, yang boleh menyebabkan kerosakan yang tidak boleh ke permukaan cat.
Selepas langkah pengisaran lilin mentah, kemudian gunakan lilin cermin dan cakera SPAN hitam di bawah kelajuan 1500-2000 rpm untuk membuang kecacatan kecil dan halus kedutan supaya permukaan dengan lancar.