Cara menggunakan sander

- Dec 27, 2018-

Pertama, pemilihan dan pemasangan tali pinggang yang kasar, bilangan tertentu tali pinggang yang kasar yang diperlukan untuk bahan lembaran yang berlainan mempunyai peruntukan tertentu.

Kedua, penentuan parameter kerja sander

Laraskan ketebalan sander sebelum kerja rasmi:

Nombor mesin pengampan = ketebalan lembaran + ketebalan sabuk

Gunakan vernier caliper untuk mengukur ketebalan sebenarnya plat, ditambah ketebalan tali pinggang, gunakan sander untuk menetapkan ketebalan kunci untuk memasukkan parameter di atas, buka tali pinggang penghantar untuk lulus plat melalui sander, dan amati keadaan pasir sebelum pasir. Parameter itu adalah pengamplasan. Pengamplasan tali pinggang mesin sedikit diselaraskan ke bawah dengan 0.05 mm, dan plat sekali lagi dilalui tali pinggang sander (konsep 0.05 mm adalah untuk menyesuaikan roda secara manual untuk memutar ke bawah separuh giliran).

Ketiga, debugging mesin sanding

(1) Belt kasar baru (pasir depan baru adalah 2 darjah lebih rendah daripada pasir belakang), dan terdapat piawaian yang berbeza untuk penyahkodan saiz yang berlainan daripada tali pinggang yang kasar.

(2) Ia boleh dibahaskan mengikut keperluan proses berbeza dari plat yang berlainan.

1 Jika bahan lantai tebal dan digilap, ia boleh dibuat dengan tali pinggang 60 # kasar, dan satu tali pinggang boleh dipilih. Penggilap primer dengan 320 # pengikat tali kasar, kelajuan 6-9 Hz.

2 Sanding dempul berasaskan air di atas lantai, 100 # tali pinggang yang kasar di pasir depan dan 150 tali pinggang yang kasar di pasir. Apabila membuat pasir halus, gunakan pasir belakang terlebih dahulu untuk memasang 240 # tali kasar, dan kemudian pasang 320 # tali pinggang yang kasar.

3 Cat berasaskan air lantai memerlukan tekstur pengamplasan untuk memenuhi keperluan topcoat meratakan, iaitu, ketepatan pengisaran adalah tinggi, 320 # pengamplasan, perlu memberi perhatian untuk menyesuaikan kelajuan tali pinggang, mengamati tekstur sanding secara visual, dan membawa keluar Penyesuaian Mengempelas. Selepas pasir telah berlalu, ia tidak membocorkan empat sisi, dan tidak ada tanda bijirin jelas sebagai piawai.