Cara Pilih Penggilap Kereta

- Mar 15, 2019-

Memilih kereta polisher, terutamanya jika ia adalah kali pertama anda, boleh mengelirukan. Terdapat banyak penggilap kereta di pasaran yang menjanjikan kemudahan penggunaan dan hasil profesional. Penggilap berkualiti akan membantu anda mendapatkan hasil yang diinginkan lebih cepat dan cekap berbanding dengan melakukan penggilapan dengan tangan. Berikut adalah beberapa petua berguna tentang bagaimana untuk memilih penggilap kereta.

Cara Pilih Penggilap Kereta
1) Kualiti
Perkara pertama yang perlu anda pertimbangkan ketika memilih penggilap kereta anda adalah kualiti mesin. Anda harus menyemak sama ada pengeluar mempunyai reputasi yang baik berkaitan dengan kualiti dan kebolehpercayaan. Semak ulasan produk - bukan sekadar kualiti ulasan, tetapi juga bilangan ulasan supaya anda akan mempunyai idea jika ia telah diuji oleh orang sebenar seperti anda.

2) Julat Pantas
Kebanyakan pengilat membolehkan anda mengubah kelajuan dari 600 rpm hingga 3000 rpm. Apa yang biasanya anda lakukan ialah bekerja pada kelajuan perlahan dahulu dan kemudian meningkatkan kelajuan secara beransur-ansur sekiranya diperlukan, untuk memberikan anda penamat yang baik.

3) Baling
"Lemparkan" adalah saiz orbit yang digilap polisher anda semasa anda menggunakannya. Semakin besar lemparan, semakin cepat dan lebih mudah bagi anda untuk mendapatkan polishing anda. Ini amat berguna untuk kenderaan besar. Walau bagaimanapun, lontaran yang lebih besar boleh menjadikannya lebih sukar bagi anda untuk mengakses keras untuk mencapai kawasan.

4) Berat
Berat badan juga perlu dipertimbangkan. Ini sangat menentukan kemudahan penggunaan terutamanya jika anda membeli yang pertama anda. Kami mengesyorkan agar anda mencuba mesin terlebih dahulu sebelum membelinya. Lihat bagaimana ia sesuai dengan tangan anda dan jika berat badan itu selesa.

5) Harga
Dengan harga, ingatlah bahawa anda mendapat apa yang anda bayar. Anda akan mendapati bahawa terdapat banyak penggilap murah di pasaran tetapi anda tidak boleh tertipu oleh harga mereka. Mesin murah yang anda beli mungkin dipecahkan selepas penggunaan pertama, seperti semua produk yang tidak berkualiti. Jangan risau dengan mengeluarkan wang tambahan apabila mendapat produk berkualiti. Pertimbangkan sebagai pelaburan kerana ia akan menjadikan kenderaan anda lebih cepat dan lebih berkesan.

Membeli kereta polisher memerlukan pertimbangan yang teliti dan menggunakannya memerlukan beberapa tahap kepakaran untuk mengelakkan merosakkan permukaan kenderaan anda. Sebelum membayar untuk jenis peralatan terperinci ini, anda perlu mempertimbangkan kualiti, julat kelajuan, lemparan, berat dan harga. Dengan cara ini, anda boleh yakin bahawa penggilap kereta anda akan berfungsi untuk iklan lama tidak berakhir sebagai satu lagi sampah di garaj anda.