5 perkara yang anda perlu tahu tentang IR pengawetan

- Oct 21, 2019-

1. Apabila anda memerlukan IR:
Jika anda bekerja di dalam atau memiliki kedai badan, anda mungkin sudah mempunyai IR kerana ia digunakan untuk mengubati cat semasa repainting. Bagi anda yang memiliki atau bekerja dalam kedai yang profesional, atau orang yang membuat pilihan mudah alih, anda tahu bagaimana tekanan ia adalah apabila jadual anda dibungkus dan anda berasa seperti anda tidak mempunyai masa yang hampir cukup untuk mendapatkan segala-galanya yang dilakukan. IR datang berguna apabila anda berhadapan dengan tarikh akhir kerana ia expedites proses Pengawetan. Lebih cepat pengawetan, masa yang kurang boleh didapati untuk kerosakan yang disebabkan oleh persekitaran Pengawetan.

2. tahu apa jenis IR yang anda perlukan:
Jadi mungkin anda yang detailer dengan Tan pelanggan dan anda ingin melabur dalam lampu IR untuk membantu memastikan kereta bergerak dengan cepat. Anda pasti perlu tahu apakah jenis lampu inframerah yang anda mahu dapatkan.

微信图片_20191016153821


Terdapat 3 jenis inframerah, semuanya boleh disalurkan melalui lampu: gelombang panjang, gelombang sederhana, dan gelombang pendek. Gelombang panjang adalah paling cekap. Kita tidak perlu bercakap tentang hal itu kerana ia tidak relevan kepada industri kita. Lampu serdahana Wave IR adalah baik untuk mengubati salutan pada permukaan yang mudah seperti tudung dan bumbung. Gelombang pendek adalah IR yang paling cekap untuk memperincikan kerana menyembuhkan penawar IT terpantas. Ia kuat sebagai Alamak dan boleh digunakan pada bentuk bahagian yang kompleks seperti rumah cermin sisi dan kawasan BerSebelah bawah.

3. tahu nombor:

Kami mempunyai pelbagai model inframerah untuk mengubati cat semburan yang berbeza. dari 1 lampu ke 6 lampu. Semua adalah Dees. Satu lampu adalah lebih baik untuk mengubati bahagian kecil, danlampu besar merangkumi kawasan 4 ′ oleh 6 ′ dan boleh digunakan untuk mengubati permukaan yang lebih tinggi seperti bumbung SUV.

Secara jujur, anda mungkin tidak memerlukan yang besar. Ia tidak menggunakan kerap dan mengambil jumlah yang baik ruang, manakala lelaki kecil melakukan pekerjaan yang besar dan mudah mengempiskan ke dalam sudut apabila tidak digunakan.

4. anda tidak perlu untuk menyembuhkan salutan pada Matte Paint:

Kerana kita adalah pakar Matte, kami terpaksa memasukkan beberapa maklumat untuk pencinta kami. Daripada kursus ini, IR pengawetan digunakan semasa proses mengecat kereta Matte, tetapi ia benar-benar tidak perlu digunakan untuk aplikasi salutan. Mengapa anda akan menggunakan salutan Nano berkilat pada kereta Matte anyway? Anda tidak akan!
Anda hanya akan menggunakan sealant khusus Matte untuk kot kenderaan bebas bersinar anda. Yang kukuh
 Matte sealantWsakit dengan serta-merta.

5. Pastikan anda memerlukannya sama sekali:
Anda tidak semestinya memerlukan lampu IR. Kebanyakan lapisan direka untuk mengubati dengan kerap, dengan masa. Sedar bahawa salutan kesan cuaca yang berbeza dengan cara yang berbeza. IR pengawetan bukanlah akhir semua untuk permohonan salutan, ia hanya tambahan rapi untuk kedai terperinci anda sudah cekap. Juga, kebanyakan kedai mempunyai kawasan pengawetan yang ditetapkan untuk mencegah kerosakan. Jika anda tidak mempunyai kawasan seperti ini, cuba untuk mencipta satu. Jika anda adalah detailer mudah alih, ia mungkin tidak membuat satu tan rasa untuk LUG di sekitar sekumpulan lampu.

Pemikiran akhir
Jika anda menggunakan IR, pastikan anda telah melakukan penyelidikan anda; Pastikan anda memerlukannya. Jika anda sudah salutan kereta tanpa ia dan anda suka keputusan, jangan bimbang tentang hal itu. Jika anda mempunyai tarikh akhir yang ketat, jika anda mempunyai pelanggan yang meminta IR pengawetan untuk salutan mereka, atau jika anda hanya mahu mempunyai lampu IR di kedai anda, pergi untuk itu. Melabur pertama dalam model yang lebih kecil dan pastikan ia 's sama ada Medium atau panjang gelombang pendek. Akhir sekali tetapi sudah tentu tidak kurang, dan sudah tentu anda semua sudah tahu ini kerana anda pakar, tidak pernah menggunakan IR berhampiran apa-apa yang mudah terbakar. Selamat di luar sana dan mendapatkan penawar anda!